GİRİŞ YAP
Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

DJI Mavic 3 Pro

12-10-2021 11:03
DJI Mavic 3 Pro

 

 

Uzun zamandır beklenen ve DJI Mavic 3 Pro,27 Kasım'da piyasayaçıkacak.Geri sayıma başlıyoruz!İnternette "Double the Fun" sloganıyla bir poster ortaya çıktı ve bu da drone'nuniki Hasselblad kameraile donatılabileceğini doğruladı.

DJI'ın amiral gemisi Mavic drone serisini yenilemesini bekleyen herkesin mutlu olmak için nedenleri var gibi görünüyor.

Grafikler, planlanan çıkış tarihi hakkında bilgi verir.Bölünmüş görüntü, üst yarısıbir yakınlaştırma lensiile, alt yarısı isegeniş açılı bir lensleyakalanmışyoğun yollar ve viyadükler ağını göstermektedir.Bu, bu nesnelerin her ikisinin de Mavic 3 Pro'da bulunabileceği anlamına mı geliyor?

 

 

DJI Mavic 3 Pro hakkında ne biliyoruz?

 

Bu arada, DJI Mavic 3 Pro hakkında karşılaştığımız tek sızıntı bunlar değil.

Başka bir güvenilir kaynağa göre Mavic 3 Pro'nun ana kamerası, DJI Inspire 2 için tasarlanmış DJI Zenmuse X5S profesyonel kamerada bulunana benzer bir Micro Four Thirds (M4 / 3) sensörü içerecek.

Bu arada, ikinci Mavic 3 Pro kameranın ½ inç sensöre sahip olması bekleniyor.Bu ikinci kamera, dronu28x hibrit zoomile donatacak7x optik zoom lensiile donatılacaktı.Sızıntılar ayrıca DJI Mavic 3 Pro'nun Apple'ın ProRes kaydını destekleyeceğini ve 1 TB SSD depolama alanına sahip olacağını gösteriyor.

Yeni drone aynı zamanda15km'ye(FCC)kadarDJI O3 (OcuSync 3.0) iletimini de destekleyecek.Kullanıcılar ayrıcadahili ekrana sahipyeni biruzaktan kumanda, yaniDJI Smart Controller'ınyeni sürümübekleyebilirler.DJI Mavic 3 Pro'nunUSB-C üzerinden şarjaizin vermesi mümkün.

 

 

Geçen hafta yeni DJI Mavic 3'ün birçok fotoğrafı ortaya çıktı.

Son fotoğraflar, uzun zamandır beklenen Mavic 3'ün öncekilerden çok daha büyük olduğunu gösteriyor.Sol üst köşede çift kamera ve Hasselblad logosunu net bir şekilde görebilirsiniz.Yenilik, dümdüz değil, 45 derecelik bir açıyla yerleştirilmiş ön engel algılama sensörleridir.Bunun, yanlardan gelen engellerden kaçınmak için görüş alanını artırmaya yardımcı olması muhtemeldir.

 

 

Mavic 3 Pro - Tahmini Özellikler

 

· 5.2K video

· 20MP fotoğraflar

· 4/3 "ana kamera, 1/2" ikinci kamera.

· 7x optik zoom, 28x hibrit zoom ile değişken odaklı lens

· Ağırlık 920 gram

· SSD 1TB, Pro RES'i destekler

· OcuSync 3.0 iletimi

· C tipi şarj desteği

· Yeni ekran uzaktan kumanda

 

 

 

Yapı

 

Yukarıdaki teknik çizimde, muhtemelen yeni DJI Mavic 3'ün (DJI Pro 3) oldukça detaylı bir planını ve tasarımını görebiliriz.İlk etapta göze çarpan şey, dronun kendisinin yapımıdır.Burada üreticinin kanıtlanmış multirotor tasarımına bağlı kalmaya devam etmeye karar verdiğini görebiliriz, bu yüzden burada yine katlanır kollarla ve muhtemelen önceki Mavice'de olduğu gibi katlanır pervanelerle uğraşıyoruz.

Ön tarafta, engelleri algılayan iki kamera var ve bu, yeni Mavic 3'ün hala ActiveTrack işlevlerine ve engellerden kaçınmaya sahip olacağını düşündürebilir.Sağ tarafta, yan engel algılama sensörünün muhtemel konumunu görebilirsiniz.Konumlandırma şekli, dronun bir önceki model olan DJI Mavic 2 Pro / Zoom'dan daha fazla yan görüş alanına sahip olacağını gösterebilir.Üst engel sensörleri, cihazın ön üst kısmında da görülebilir.Bunlar artık kamera değil, muhtemelen daha önceki drone'larda hassas irtifa tespiti için kullanılmış sensörler.Böylece yeni Mavic 3, tavan gibi tepedeki engellere olan mesafeyi hesaplamak için üst sensörünü kullanacak.

Ayrıca fark edebileceğimiz şey, drone'nun biraz değiştirilmiş tasarımı.Çizimde pilin muhtemelen DJI Phantom 4'teki gibi bağlanacağını görebiliyoruz - yani pili drone'un arkasından takarak.Bu çözüm sayesinde drone'a çarptığımızda pilin kontrolsüz düşme ihtimali çok daha az olduğu için drone kapanmaz ve uygulamada konumlarını her zaman göreceğimizi düşünüyorum.Ayrıca bu tip pil montajı nedeniyle üreticinin cihazın soğutulmasıyla ilgilenmesi gerekiyordu.Dahili bir fan şeklinde mekanik soğutmaya ek olarak, taslak oldukça güzel yerleştirilmiş havalandırmaları göstermektedir.Muhtemelen kasanın üst kısmında pil seviyesinde bir hava çıkışı ve arka kolda bir başka açıklık.

 

Kamera

 

Önceki drone'dan en büyük fark, kesinlikle, drone havada asılı kaldığında, daha büyük rüzgar esintilerinde bile kaydın mükemmel pürüzsüzlüğünü ve istikrarını sağlayacak olan, sağlam, 3 eksenli bir gimbal üzerine asılan tamamen yeni bir kameradır. doğal olmayan, eğik bir pozisyon.

Çizimdeki kameranın kendisi daha büyük görünüyor, bu da daha büyük bir matris anlamına gelebilir ve kamera muhafazası bu sefer yuvarlaktır, bu da diğer lenslerin takılmasına izin verebilir (bunlar sadece spekülasyonlar, ama kim bilir, belki işe yarar).

Kayıt seçeneklerine gelince, yeni DJI Mavic 3'te saniyede 60 kare hızında 4K kayıt yapma olanağına sahip olacağımız kesin.Rakip bir şirketin dronlarına bakarken, DJI 4K'nın üzerindeki çözünürlüklerde, örneğin 6K ve hatta 8K kayıt yapmak için cazip gelebilir.

DJI Mavic 2 Pro'da 20MP çözünürlükte yüksek kaliteli fotoğraflar çekebileceğimiz bir inçlik bir matrisimiz vardı.Yeni DJI Mavic 3'te muhtemelen daha da yüksek çözünürlüğe sahip, örneğin 64MP çözünürlükte fotoğraf çekebilecek bir kamera alacağız.

Yeni bir drone'un gelecekteki sahipleri için büyük bir kolaylık, kameradaki optikleri değiştirmenin gerçek olasılığı olacaktır.Ne yazık ki, şu anda bu konuyla ilgili herhangi bir bilgi bulamadık, ancak sessizce böyle bir olasılığa güveniyoruz.Bize göre bu aslında bir önceki DJI Mavic 2 Pro drone'da kaçırdığımız tek seçenek.

 

Uygulama

 

DJI ahırındaki en yeni dronların ayak izlerini takip eden yeni DJI Pro 3, büyük olasılıkla sezgisel DJI Fly uygulamasını kullanarak da çalışacak.Uygulama, tüm drone ayarlarını, kameradan canlı görüntüyü, drone ve operatörün mevcut GPS konumunu ve çok daha fazlasını içerecek.

 

Denetleyici

 

Hem DJI Mavic Air 2 hem de Mini 2'de üretici tamamen yeni, daha iyi ve daha kullanışlı bir kontrolör kullandı.Cihaz daha ergonomik, daha büyük bir bataryaya sahip ve mobil cihaz için tutucu ellerde olduğu için ekranı kapatmadan daha büyük bir telefonu sığdırabiliyoruz.DJI Mavic Pro ve DJI Mavic 2 Pro / Zoom'da olduğu gibi, kontrolörün kendisinde temel uçuş verilerini içeren küçük bir ekran bulmamız da mümkündür.Drone dünyasındaki Çin devi rekabeti takip ederse, kontrolördeki ekranın canlı kamera görüntüsünü açabileceği bir seçenek bile var.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.