GİRİŞ YAP
Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

2022'NİN FOTOĞRAFÇILIK İÇİN EN İYİ DRONE

11-02-2022 15:42
2022'NİN FOTOĞRAFÇILIK İÇİN EN İYİ DRONE
Dronlar için en popüler kullanım durumu fotoğrafçılıktır. Neyse ki, her tür fotoğrafçıya ve her bütçeye uygun bir drone var. Çoğu kameralı drone, DJI tarafından yapılır, ancak diğer markalar tarafından yapılan değerli rakipler de vardır.
Makul fiyatlara hobi veya deneyim kazanabileceğiniz iyi bir kameralı drone almak mümkündür. Profesyonel görüntü kalitesi arıyorsanız (düğün veya emlak)sektörleri için uygun olan Drone Fiyatları oldukça yüksektir. Performans ve Yedek aksesuarlara göre fiyat daha da yükselmektedir.
2022’de fotoğrafçılar için en iyi drone seçimlerimize gelince, DJI manzaraya hükmediyor. Ancak tüketiciler, DJI’nin en iyisi olduğunu bilmeli ve bulgularımızı dolarlarıyla doğrulamış olmalıdır. İşte kanıt: drone pazar araştırması ve veri grubu Drone Industry Insights tarafından FAA drone kayıt numaralarının analizine göre, DJI Türkiye’de %90 pazar payına sahiptir.
Ancak bu listeye DJI hakim olsa da, aslında her tür fotoğrafçı için tonlarca çeşitlilik var. Her bütçeye uygun 2022’nin en iyi drone’larını keşfedelim:
Çoğu fotoğrafçı için en iyi genel drone: DJI Air 2S
DJI Air 2S, yeni ve çılgınca yenilikçi teknolojinin, yüksek kaliteli bir kameranın, kusursuz bir uçuş deneyiminin, akıllı güvenlik özelliklerinin ve makul bir fiyat etiketinin mükemmel birleşimine sahiptir.
Fiyat performans olarak kullanıcıların yoğun olarak tercih etikleri bir drone’dur.
DJI Air 2S, Mavic Pro ve Spark’ın her iki dünyasının en iyilerini birleştiren DJI Mavic Air serisinin en yenisidir. Uçan bir Kıvılcım boyutuyla ilgili, ancak Mavic Pro gibi katlanarak daha da küçülüyor. Spark’ın şık hareket kontrolüne sahiptir, ancak Mavic Pro’nun 4K videosuna da sahiptir. Ayrıca önde ve arkada çarpışma önleme sensörü ile harika güvenlik özelliklerine sahiptir.
Çoğunlukla 20 megapiksel fotoğraflar ve 5.4K video sunan 1” sensörüyle dikkat çekiyor. Daha büyük ve pahalı Mavic 2 Pro’da elde ettiğinizle performans hemen hemen aynıdır.Sensör ayrıca 2,4μm daha büyük bir piksel boyutu sunar.
Profesyonel fotoğrafçılar için en iyi drone: DJI Mavic 3
DJI Air 2S, hobi pilotları için kesinlikle harika. Ancak ciddi bir fotoğrafçıysanız ve ciddi miktarda para yatırmaya istekliyseniz, o zaman DJI’nin çok daha gelişmiş başka bir drone’u var. DJI Mavic 3, profesyonel fotoğrafçılar için en iyi drone. Daha da gelişmiş Cine Premium Combo model vardır.
Peki Kasım 2021’de piyasaya sürülen DJI Mavic 3 neden bu kadar harika? En iyisini daraltmak zor olsa da, çoğu pilot ilk üç özelliğin
    1. Hasselblad özellikli çift kamera sistemi
    2. Özelliği 46 dakikalık inanılmaz pil ömrü
    3. Drone’u neredeyse yapan gelişmiş duyu ve kaçınma teknolojisi olduğu konusunda hem fikir. Çarpmaya dayanıklı.
Mavic 2 Pro, hem özel Hasselblad L2D-20c hava kamerası hem de 28x Hybrid Zoom Tele Kamera ile üç eksenli bir yalpaya sahiptir. 4/3 CMOS Hasselblad kamera, 24 mm ana lens kullanır ve daha yüksek dinamik aralık ve çözünürlük sunar. Zoom kamera, 162 mm uzun odaklı lense sahiptir.
En yüksek kalitede video talep eden daha ciddi fotoğrafçılar veya kameramanlar Mavic 3 Cine Combo’yu düşünebilir. Geliştirilmiş DJI RC Pro dahil olmak üzere birkaç ekstra aksesuarla birlikte gelir. Ancak bunun için gerçek neden, daha profesyonel video işleme için Apple ProRes 422 HQ kodlaması sunan yüksek kaliteli video ve yüksek hızlı veri depolama için dahili 1 TB SSD’dir.
Uçuş süresi:46 DK
Remote ID’ye kaydolmak veya kullanmak istemiyorsanız en iyi drone: DJI Mini 2
DJI Mini 2 ile DJI, “daha küçük ve daha ucuz“un “daha kötü” anlamına gelmediğini kanıtladı.
Mini 2’yi yapmak için DJI, en iyi seçimimiz Mavic Air’de duyu ve kaçınma dahil birçok özelliği çıkardı. Yine de 4K video kaydetme yeteneğine sahip – özellikle drone’nun küçük boyutu ve düşük fiyatı göz önüne alındığında etkileyici. Ve bu küçük boyut, DJI Mini 2’nin gerçek göze çarpan özelliğidir.
249 gram ağırlığındaki DJI Mavic Mini 2, hobi amaçlı uçuyorsanız Federal Havacılık İdaresi’nin kapsamına girmez. Bu, drone’nuzu kaydetmenize ve Remote ID kurallarına uymanıza gerek olmadığı anlamına gelir. FAA şu anda yalnızca hobi amaçlı uçan dronların kayıtlı olmasını ve 500 gram veya daha fazla ağırlıkta olmaları durumunda Remote ID gereksinimlerine uymasını gerektiriyor. Yine, bu, Mini’yi dronlarını uçururken federal yasalara uymak (veya uymamak) konusunda endişelenmek istemeyenler için çok daha erişilebilir hale getiriyor.
Uçuş süresi: 30 DK
Bütçeniz kısıtlıysa en iyi drone: DJI Mavic Mini
Bu drone, yukarıda daha DJI Mini 2’nin eski modelidir, ancak daha ucuzdur. Video kalitesi o kadar iyi değil – Mavic Mini’de 2,7K ve Mini 2’de 4K (ve diğer DJI drone’larının çoğu ile aynı kalitede).
Fiyat olarak uygun hobi olarak kullanacağım ve performanslarıda fena olmasın diyorsan mini doğru bir tercihtir. Ayrıca, favorilerimden biri de dahil olmak üzere sahiplerin sevmesi gereken yeni özellikler ise Cinesmooth Modu. Ve mini 2 ile aynı ağrılıkta 249 gram ağırlığındadır ‘dır. Bu, kayıt veya Remote ID görüşme hakkında eğitim istemeyen pilotlar için harika.
Uçuş süresi:30 DK
Daha sağlam bir drone’a veya canlı yayın yapma yeteneğine ihtiyaç duyan profesyonel fotoğrafçılar için en iyi drone: DJI Inspire 2
DJI Inspire 2, CinemaDNG RAW, Apple ProRes ve daha fazlasında 5.2K’ya kadar kayıt yapan bir görüntü işleme sistemine sahiptir. Bu drone ayrıca güvenlik için iki tarafta engellerden kaçınma özelliğine sahiptir.
Aynı zamanda canlı yayıncılar için ideal bir drone çünkü drone’nun videosu, yalnızca uzaktan kumandayı uydu kamyonuna takarak özel 1080p 50hz ve 720p 60hz iletim sinyali kullanılarak canlı olarak yayınlanabilir.
Uçuş süresi: Çift akü sistemi ile 27 dakika
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.